Beregening

Met een beregeningsinstallatie in uw tuin wordt het sproeien erg makkelijk. Met één druk op de knop kunt u de gehele sproei installatie aan- of uitschakelen. 

In het gazon wordt gebruik gemaakt van een pop-up sproeier. Zodra de druk erop komt, komen de sproeiers omhoog. Wanneer de druk er weer af gaat, zakken de sproeiers terug in het gazon. Het geeft dus geen enkel probleem wanneer men met een grasmaaier over het gazon gaat.

In hogere beplanting kan er gekozen worden voor een onopvallende sproeier op een staander.

Het is ook mogelijk het sproeien automatisch te laten verlopen. De pomp kan automatisch ‘s nachts geactiveerd worden om op een bepaalde tijd te sproeien. Dit heeft een aantal voordelen: U heeft er zelf geen hinder van, de verdamping is aanzienlijk minder en er komt meer water in de bodem terecht. er kunnen regenmeters geïnstalleerd worden, zodat uw beregeningssysteem niet tijdens of na een regenbui sproeit.

Veelal worden beregeningssystemen voorzien van grondwater. Dit is veel goedkoper en doorgaans kan er meer druk op de leidingen worden gezet.

FD Beregening kan u diverse systemen leveren, waaronder tuinberegening, parkberegening, paarden bakken beregening, etc. Ook de bron kunnen wij professioneel voor u aanleggen. Vraag ons naar de mogelijkheden.